V soboto je bil spet naporen dan. 🙂 Dopoldan sem pofotkal “dan odprtih vrat vojasnice Kranj”, popoldan pa me je cakala priprava in pomoc pri neposrednem prenosu Noci Radia Belvi 2008, nato pa voznja v Novo mesto, kjer se je odvijala prireditev “Na trgu”.

V vojasnici so javnosti odprli svoja vrata in prikazali svoje delo. Gasilci GRS Kranj so nam predstavili gasenje pozara, ki ga je povzrocilo segreto olje in gasenje z gasilnim aparatom, bombni tehniki so predstavili “deaktiviranje” bombe, vojaska policija pa je prikazala scenarij s psom, kjer je onesposobil napadalca s pistolo, nato pa je sledilo prijetje le tega. Policija je imela razstavljena vozila, ki jih uporabljajo pri vsakodnevnem delu. Obiskovalci so se lahko, ce so imeli sreco, popeljali tudi s helikopterjem nad Kranjem.

Vsekakor se splaca pogledati, tako, da vabljeni prihodnje leto 🙂

V Novem mestu na Glavnem trgu pa se je ze drugic zapored odvijala prireditev “Na trgu”, na kateri so letos nastopili Drustvo mrtvih pesnikov, Vlado Kreslin in Gibonni. Po prvih zbranih podatkih organizatorja, naj bi se zbralo okoli 5000 ljudi. Domacini DMP so nas na zacetku ogreli s svojim prepoznavnim rockom, Vlado Kreslin z ze skoraj “ponarodelimi” komadi, na koncu pa je obcinstvo razgreval se Gibonni, ki bi lahko prepeval do jutra. Tokrat je blestela tudi Ursa, ki je solo zapela del komada “Ovo mi je skola”. Na koncu je pricakovano pozela bucen aplavz. Gibonni ji je v sali dejal, da jo bodo poslali na Evrovizijo 😉

Dan odprtih vrat vojasnice Kranj

2. na trgu

Ursa pa je kot vedno pripravila se video posnetek koncerta 🙂