Vsako leto se mestece Laško s komaj 3.600 prebivalci za nekaj dni spremeni v največji festival piva in cvetja, ki v petih dneh privabi preko 140.000 obiskovalcev. Med prireditvijo v mestnem jedru oživi več kot 26 manjših in večjih gostinskih prostorov, kjer se lahko zabavate ob glasbi najrazličnejših domačih in tujih glasbenih skupin. Udeležite se lahko številnih prireditev in si ogledate prenekatero zanimivost. Povsod pa se lahko okrepčate z vrčkom hladnega (laškega) piva.

Organizacija prireditve je bila izpeljana odlicno. Verjamem, da je za tak projekt potrebnih precej priprav. Zmotilo me je edino to, da, vsaj na prizoriscu Trubarjeva avenija, ni bilo dovolj varnostnikov za tako mnozico. Pred ograjo je bil samo en varnostnik, pa se ta je komaj umiril razgrete fante ob nastopu Vlada Kreslina. Glede na to, da sem bil med “glavnim delom” samo na enem prizoriscu, ne morem povedati, kako je bilo drugje.. Aja.. pa ce greste na festival samo zaradi piva, naj povem, da se niti ne splaca, ker ga za isto ceno lahko pijete tudi v domaci gostilni 😛

Na Trubarjevi aveniji so vceraj nastopili Neisha, Gibonni in Vlado Kreslin z Beltinsko bando. Vse obiskovalce so zelo presenetili, saj je ob koncu nastopa Neishe prisel na oder Gibonni in skupaj z njo zapel komad Mas se kje cas. Sredi Gibonnijevega nastopa je na oder prisla se Neisha in mu “vrnila” duet pri komadu Oprosti. Ob nastopu Kreslina je “uletela” Neisha in zapela sta komad To ni politicen song, potem pa so presenetili se z Gibonnijem in vsi trije so skupaj zapeli (in zaigrali) Knockin’ on heaven’s door. V glavnem super!

Pa se en krajsi video utrinek (spet hvala Ursi 🙂 )